natuurlijke gezichtsverzorging 7

Waarom zal ik rosacea creme gebruiken?

Het gebruik van Rosacea creme op basis van organische ingrediënten  kan je helpen als je last hebt van de symptomen van rosacea. Denk hierbij onder andere aan de rode blosjes, geknapte bloedvaatjes, jeuk en eventuele zwelling of puistjes. Om je huid zo goed mogelijk te verzorgen en om de triggers die rosacea opwekken zo veel mogelijk te beperken doe je er goed aan om je huid met het liefst zo puur mogelijke middelen te verzorgen. Stoffen zoals alcohol of parfum in verzorgingsproducten kunnen een trigger zijn om rosacea op te wekken. Maar ook het eten van bepaalde voedingsmiddelen die je bloedvaten verwijden zoals bijvoorbeeld alcohol, koffie of bepaalde zuivel kunnen ervoor zorgen dat je uiterlijke symptomen van rosacea ziet. Maar er is nog iets waar elk lichaam eigenlijk wel vrij heftig op reageert en dat is stress. In tijden van stress kan rosacea erger worden. Dit kan ook als je andere heftige emoties ervaart.

Hoe verberg je rosacea?

Gebruik ik Rosacea creme op basis van organische ingrediënten  of make up? Heb jij last van rosacea en wil je graag dat het weg gaat omdat je een feestje of andere belangrijke gelegenheid hebt? Of schaam jij je ervoor en voel jij je niet op je gemak met rode blosjes? Dan kun je er voor kiezen om rosacea crème te gebruiken of om naar de make up te grijpen. Het verschil is echter wel dat rosacea crème de oorzaak aan kan pakken en de symptomen ook daadwerkelijk minder kan maken. Met make up verberg je vooral de symptomen, met namelijk de roodheid.

Je bent geen clowntje

Rosacea kan veel onzekerheden met zich meebrengen. Net als overige huidaandoeningen. Het kan een gevoel van schaamte geven en een gevoel van machteloosheid. Echter ben je niet alleen en aan de andere kant maakt het jou ook uniek! Heb jij last van bovenstaande symptomen of een verminderd gevoel van eigenwaarde? Blijf er niet mee zitten, maar praat er over. Gelukkig is er vaak een behandeling of oplossing om de symptomen te verminderen.