Multivitaminen voor een betere weerstand

Veel mensen zijn over het algemeen bekend met multivitaminen. Het betekent eigenlijk dat iets rijk is aan meerdere soorten vitaminen. Mensen gebruiken deze vitaminen om klachten zoals slaaptekort, vermoeidheid en concentratieproblemen tegen te gaan. Een multivitaminen kan bestaan uit meerdere verschillende soorten vitaminen die een positief effect hebben op je lichaam. Je lichaam heeft namelijk een bepaalde hoeveelheid van vitaminen en mineralen nodig om zo optimaal mogelijk te functioneren. Een deel van deze vitamines kan niet voldoende of zelf worden aangemaakt door het menselijk lichaam. Door je lichaam te ondersteunen met multivitaminen krijg je toch genoeg binnen.

Wat zijn multivitaminen precies?

Multivitaminen is een voedingssupplement waarin verschillende mineralen en vitamines zitten die het lichaam nodig heeft op dagelijkse basis. Om goed te functioneren en de gezondheid van je lichaam op peil te houden heb je deze stoffen nodig. Ze kunnen gebruikt worden voor algemene vitaliteit maar ook andere doelen zoals sneller herstellen bij ziekte. Dit doe je door bepaalde vitaminen die je normaal niet binnen krijgt voldoende binnen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de vitamine K, vitamine A, vitamine D en de vitamine B3. Deze stoffen zijn ook onderdeel van de multivitaminen.

Er zijn dertien vitamines in totaal. Je hebt twee verschillende soorten vitamines. Wateroplosbare en vetoplosbare vitamines. Wateroplosbare vitamines zijn alle vitamines C en vitamines B. Deze vitamines zitten in het vocht van voedingsmiddelen en worden snel opgenomen in het bloed door de oplosbaarheid in water. Als je lichaam ze niet nodig heeft gaan de overige vitaminen je lichaam gewoon weer uit. Daarom is het belangrijk om je vitamines regelmatig aan te vullen.

Daarnaast heb je ook de vetoplosbare vitamines. Dit zijn de vitamines A, D, E en K. Deze worden niet direct in het bloed opgenomen en moeten eerst door de lever worden verwerkt voordat je lichaam er iets mee kan doen. Het voordeel van deze vitamines is dat er wel een reserve wordt aangemaakt waardoor ze simpel in je lichaam bewaard kunnen worden. Van al deze vitamines, zowel vet oplosbare als wateroplosbare zijn supplementen te vinden op de website van Benfida.

Supplementen met meerdere vitamines

Door supplementen in te nemen als toevoeging van je normale voeding kan je ervoor zorgen dat je genoeg vitaminen binnenkrijgt. Dit ondersteund een gezonde werking van het lichaam. Het is echter ook mogelijk om te veel vitaminen binnen te krijgen. Bij vet oplosbare vitamines is het mogelijk om deze te veel op te stapelen waardoor je eventuele negatieve gezondheidsgevolgen kan oplopen. In het geval van wateroplosbare vitamines is dit niet mogelijk.

Een vitaminetekort kan je aanvullen met multivitaminen pillen, tabletten of poeder. Op de website van Benfida vind je alleen producten van hoge kwaliteit die erg efficiënt zijn. Als je bijvoorbeeld ziek bent kan je multivitaminen gebruiken om je gezondheid te stimuleren. Dit moet natuurlijk wel in overleg met de arts, vooral als je antibiotica en andere medicatie gebruikt. Op de website van Benfida kan je deze supplementen gemakkelijk en snel kopen. Ga naar https://benfida.com/.