Het dragen van een mondkapje begint te wennen

Heb jij dat ook? Dat het dragen van een mondkapje begint te wennen? Wie had dat kunnen bedenken, toen het dragen van een mondmasker in onder andere het openbaar vervoer en winkels werd ingevoerd? Tegenwoordig is het voor de meeste mensen een automatisme als ze een supermarkt of trein instappen om de neus en de mond met het mondmasker te bedekken. Hiermee verklein je de kans om anderen te besmetten als je het COVID-9 virus onder de leden hebt. Natuurlijk helpt het niet 100%, maar zeker wel iets. En het leuke is dat ze in alle kleuren verkrijgbaar zijn, zoals zwarte mondkapjes online kopen bij nobraa.com of welke andere kleur dan ook bij een andere verkoper.

Voor iedereen is er wel een mondkapje dat bij hem of haar past


Want of je nu een rood, zwart, wit, grijs, groen, blauw, violet, roze of bruin mondkapje wilt, elke kleur is wel te krijgen. Zoek op Google gewoon op de zoekterm “mondkapje + een kleur” en je zult zien dat er heel veel zoekresultaten, webshops en andere aanbieders tevoorschijn zullen komen. Zo heb je bijvoorbeeld een webshop als Nobraa.com die verschillende soorten verkoopt, maar zo zijn er nog veel meer. De ene webshop verkoopt misschien mondkapjes in diverse kleuren en met verschillende patronen, terwijl de ander gespecialiseerd is in mondmaskers met logo’s van basketbalclubs, afbeeldingen uit films/series en/of alleen exemplaren verkoopt van bekende merken. Het is maar net wat je leuk vindt en wat bij jou past.

Op hoge temperatuur wassen


De mondmaskers met een speciaal ontwerp en/of design zijn in principe, als je ze af en toe mee wast in de wasmachine, oneindig te gebruiken. Door ze, het liefst na elke draagbeurt, op 90 graden te wassen, zorg je ervoor dat ze weer bacterievrij en volledig schoon zijn. Hierdoor krijg het virus geen kans om via het mondmasker iemand anders of jezelf te besmetten. Na het wassen wordt het aangeraden om het mondmasker ergens op te hangen om te drogen, want door de droger zou hij kunnen krimpen. En een gekrompen mondkapje sluit waarschijnlijk niet goed aan over je mond en neus, waardoor het geen bescherming meer biedt. Het zou dan nutteloos worden en dat wil je niet.

Na gebruik gewoon in de prullenbak gooien


Maar je kunt ook kiezen voor een mondmasker dat je na gebruik gewoon weggooit. Dit soort wegwerpexemplaren hebben vaak een neutrale witte, zwarte of lichtblauwe kleur. Als het je niet uitmaakt dat er geen spannende afbeelding op het mondkapje staat of dat de kleur misschien wel vloekt met je kleding, dan zou je dus kunnen kiezen voor een mondmasker dat je na gebruik weggooit. Het grote voordeel hiervan is dat je ze niet hoeft te wassen, omdat je elke keer gewoon een nieuwe pakt. Hier hoef je dus niet meer aan te denken. Lekker makkelijk. Stop er een paar in je (rug)zak en je weet zeker dat je nooit zonder komt te zitten, mocht je er onverhoopt eentje nodig hebben.