Een interactieve cursus bedrijfshulpverlening

Een cursus bedrijfshulpverlening is eigenlijk onmisbaar voor elk bedrijf. Alleen dan weet je zeker dat er werknemers zijn die ook in geval van nood het hoofd koel kunnen houden. Als bijvoorbeeld brand uitbreekt, weten zij hoe ze die moeten blussen. En als de brand te groot is, weten ze hoe ze het pand zo snel mogelijk kunnen ontruimen. Zo hoeven er niet onnodig slachtoffers te vallen.

 

Rampscenario’s op realistische wijze uitspelen

Een cursus bedrijfshulpverlening duurt meestal maar twee dagen. Tijdens deze twee dagen krijgen de deelnemers gedegen theorielessen, gevolgd door een hele reeks pittige praktijkoefeningen. Tijdens deze praktijkoefeningen gaan de cursisten onder begeleiding van een instructeur bepaalde calamiteiten op zeer realistische wijze nabootsen. En met ‘realistisch’ bedoelen we levensecht. De deelnemers zullen echte branden moeten blussen, slachtofferpoppen gaan reanimeren en nog veel meer. Alle denkbare scenario’s worden uitgespeeld. Dit is de beste manier om uit te vinden of de deelnemers de theorielessen ook in de praktijk kunnen toepassen. En als men al eens zo’n spannende ervaring heeft, is de kans groot dat de deelnemer bij echte calamiteiten zijn kalmte weet te bewaren.

 

Blijf bij dankzij de BHV App

Na het afronden van de cursus leggen de deelnemers een examen af. Als dit met succes gebeurt krijgen zij het diploma BHV. Dit diploma is een jaar geldig. Daarna moet een herhalingstraining worden gevolgd om ervoor te zorgen dat de bedrijfshulpverleners hun kennis up-to-date houden. Dit is echter niet de enige manier om de kennis op peil te houden. Dankzij de BHV App van trainingscentrum G4S kunnen de bedrijfshulpverleners de lessen op elk moment nog eens doorkijken. Er zijn vragen waarmee de kennis nog eens getoetst kan worden en er zijn nuttige handelingsschema’s en instructiefilmpjes. Bijblijven wordt dankzij deze App veel gemakkelijker. En dat is veiliger voor iedereen.