Laser clinic

De kwaliteit van je huid verbeteren? Bezoek een goede laser clinic!

Wanneer het op de gezondheid en het voorkomen aankomt, dan geven mensen relatief veel om de kwaliteit van hun huid. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want de huid is precies hetgeen andere mensen altijd van je kunnen zien. Uiteraard valt daarbij met name de huid in het gezicht op. Jammer genoeg is de huid op die plek zo’n beetje het dunst van alle plekken op het lichaam, dus veroudering en lelijke plekjes zijn juist in het gezicht erg goed en snel zichtbaar.

Problemen ten aanzien van de huid kunnen evenwel op alle plekken op het lichaam ontstaan. Deze problemen bestaan meestal uit ongewenste tekenen van veroudering en uit haar dat je liever niet hebt op bepaalde plekken, waar het soms dus toch ontstaan. Voor deze problemen zijn gelukkig wel heel goede technieken voorhanden die voor tijdelijke of zelfs structurele oplossingen zorgen. Ga je te rade bij een goede laser clinic in Nederland, dan zullen deze technieken ongetwijfeld besproken worden. Daarna kan in overleg een keuze gemaakt worden voor een bepaalde techniek. Twee van de meest toegepaste behandelwijzen worden in de alinea’s hieronder in het kort benoemd. 

Laser clinic

Wat je moet weten over laser ontharen

Als het je doel is om de groei van haar op een ongewenste plek voor altijd te stoppen, dan kan het een goed idee zijn om voor laser ontharen te gaan. Bij deze methode zullen korte energiestralen met een temperatuur van rond de zeventig graden Celsius zorgen voor het afsterven van de verschillende haarzakjes. Uiteraard gaat dit laser ontharen gepaard met een koelingsspray. Deze spray zorgt voor de broodnodige verkoeling en bescherming van de huid.

Wanneer je de voorkeur geeft voor laser ontharen, dan is het zeer belangrijk op zoek te gaan naar een kliniek die werkt met deugdelijke en veilige apparatuur. Er mag namelijk natuurlijk geen schade toegebracht worden aan het huidpigment. Sommige klinieken werken helaas toch met niet geheel veilige apparatuur. Jezelf goed inlezen en de opties nauwkeurig afwegen is dus zeer aan te raden.

Verder is het belangrijk om te weten dat een enkele laserbehandeling nooit voldoende is om de haargroei op welke plek dan ook geheel te stoppen. Aangezien haartjes altijd op verschillende momenten in de groeifase zitten zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Doorgaans gaat het om tussen de zes en de tien behandelingen.

In welke situatie kunnen peelings nuttig zijn en waarom? 

Mocht je te kampen met acne of andere huidproblemen zoals littekens, poriën, rimpels of een minder fraaie/natuurlijk teint op een bepaalde plek, dan behoort het gebruik maken van peelings tot de meest geschikte methoden om tegen deze plekjes te strijden. Bij een peeling moet je denken aan een soort exclusieve crème die barstensvol met werkzame stoffen en verschillende soorten zuren zit. Deze stoffen hebben als doel dat dode huidcellen loslaten. In eerste instantie kunnen er dan wel schilfers ontstaan, maar na een week of twee is de kans groot dat je een duidelijke verbetering ziet in de behandelde huid.