wallen wegwerken

Wil je je wallen laten wegwerken? Zo doe je dat

Wallen onder de ogen zijn een veelvoorkomende klacht bij zowel mannen als vrouwen. Ze kunnen ervoor zorgen dat je er vermoeid, ouder en ongezond uitziet, zelfs als je je verder goed voelt. Als je hier last van hebt, ben je zeker niet alleen. Maar er is goed nieuws: er zijn verschillende manieren voor het wegwerken van wallen af te komen en er weer fris en stralend uit te zien. In deze blog geven we je vijf tips voor als je je wallen wilt laten wegwerken.

Slaap genoeg

Een gebrek aan slaap kan ervoor zorgen dat je wallen erger worden. Zorg er dus voor dat je genoeg slaapt, idealiter ongeveer acht uur per nacht. Probeer ook om te slapen op je rug, zodat er minder bloed naar je gezicht stroomt en je minder snel wallen krijgt.

Pas je dieet aan

Een gezond dieet is niet alleen goed voor je algehele gezondheid, maar kan ook helpen om wallen te verminderen. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines en mineralen, zoals fruit, groenten en volle granen. Beperk ook je inname van zout, wat ervoor kan zorgen dat je lichaam vocht vasthoudt en je wallen erger worden.

Gebruik een koude kompres

Een koud kompres kan helpen om wallen te verminderen door de bloedvaten te laten samentrekken en de zwelling te verminderen. Leg een schijfje komkommer of een theelepel in de vriezer en leg het op je ogen gedurende ongeveer tien minuten. Je kunt ook een theelepel dippen in ijswater en op je ogen leggen.

Gebruik oogcrème

Er zijn verschillende oogcrèmes op de markt die speciaal ontworpen zijn om wallen te verminderen. Zoek naar crèmes die cafeïne, vitamine C of retinol bevatten, wat kan helpen om de huid onder de ogen strakker te maken en wallen te verminderen. Breng de crème aan voordat je naar bed gaat en 's ochtends voor het aanbrengen van make-up.

Hou rekening met chirurgie

Als je wallen erg ernstig zijn en niet reageren op andere behandelingen, kan chirurgie een optie zijn. Er zijn verschillende operaties die kunnen helpen om wallen te verwijderen, waaronder een onderste ooglidcorrectie. Praat met een plastisch chirurg om te zien of deze opties geschikt zijn voor jou.

Conclusie

Wallen onder de ogen kunnen een echt hinder zijn voor je uiterlijk en zelfvertrouwen. Maar er zijn verschillende manieren om ze te verminderen en weer fris en jeugdig te kijken. Probeer deze vijf tips als je je wallen wilt laten wegwerken en kijk welke het beste voor jou werkt. Of het nu gaat om het krijgen van meer slaap, het aanpassen van je dieet of het overwegen van chirurgie, er is een oplossing die bij jou past. Dus ga ervoor en zeg dag tegen die wallen.

Bron: Faceland

Faceland