Voor veel mensen is langer thuis wonen een grote wens

Heb jij een oudere in familie die steeds meer moeite heeft met dagelijkse taken in de huishouding? Of ken je iemand die een tijdelijke, fysieke beperking heeft en zich hierdoor thuis alleen niet meer redt? Dan kan het wenselijk zijn om een (tijdelijke) hulp in de huishouding aan te vragen. Zij kunnen diverse taken overnemen om er zo voor te zorgen dat iemand langer en comfortabeler toch thuis kan blijven wonen, ondanks een fysieke of psychologische beperking. Eén van de aanbieders van deze dienst is ZorgAccent. Met een ruim netwerk aan hulp met ruime ervaring hebben zij altijd dé geschikte persoon binnen no-time gevonden.

Waar kan allemaal bij geholpen worden?

Een hulp in de huishouding biedt voor veel mensen die nog graag thuis willen wonen, maar dit steeds lastiger kunnen door beperkingen, de uitkomst. Denk bijvoorbeeld aan wekelijkse taken als het onderhouden van de tuin en het watergeven van planten, stofzuigen en stof afnemen, maar ook gewoon even een kopje koffie of thee drinken met ze zorgbenodigde. Een hulp in de huishouding is niet alleen iemand die even snel een aantal werkzaamheden verricht en weer weggaat, maar voor sommigen ook een zeer welkom, wekelijks bezoek.

Hoe regel je een hulp in de huishouding?

Indien jijzelf, een familielid of vriend een hulp in de huishouding nodig heeft kan je hiervoor aanvraag doen bij het zorgloket in jouw gemeente. Vervolgens ga je in gesprek met de partij die deze zorg kan leveren en komen jullie samen tot een zorgplan op maat. Er wordt duidelijk geluisterd naar de wensen en in overleg wordt er samen gekeken naar de beste oplossing(en). Je krijgt altijd één vertrouwde huishoudelijke hulp, zodat niet alles telkens opnieuw uitgelegd hoeft te worden. Binnen slechts enkele dagen kan de hulp vaak al beginnen!