Infrarood therapie uitproberen? Advies bij je eerste stappen

Infrarood therapie is een alternatieve behandeling die steeds populairder wordt bij mensen met allerlei gezondheidsproblemen. Deze niet-invasieve behandeling maakt gebruik van infraroodstralen om het lichaam te verwarmen en zo de bloedcirculatie te stimuleren. Het kan leiden tot verbeteringen in pijn, ontstekingen, stijfheid en spierbeschadiging. Maar voordat je deze behandeling uitprobeert, zijn er een paar dingen waar je op dient te letten. In deze blog geven we je vijf tips voor als je een infrarood therapie wil uitproberen.

Praat met je dokter

Voordat je infrarood therapie probeert, is het belangrijk om met je huisarts te praten om te zien of deze behandeling geschikt voor je is. Hoewel infraroodtherapie over het algemeen veilig is, kan het bij sommige gezondheidsproblemen negatieve gevolgen hebben. Bijvoorbeeld, als je koorts hebt, kan een infraroodbehandeling de lichaamstemperatuur verhogen en de gezondheid schaden. Dus laat je dokter weten dat je overweegt infraroodtherapie en praat erover voordat je het probeert.

Kies een goede infraroodtherapie

Er zijn verschillende soorten infraroodtherapie. Sommige behandelingen zijn ontworpen voor specifieke delen van het lichaam, terwijl andere het hele lichaam behandelen. Sommige gebruiken lange golf-IR-straling, terwijl andere gebruik maken van korte golf-IR-straling. Overleg met de behandelaar welke infraroodtherapie het beste werkt voor jouw gezondheidsprobleem.

Blijf gehydrateerd

Infraroodtherapie induceert transpiratie, het is daarom belangrijk dat je goed gehydrateerd blijft. Drink voor de behandeling voldoende water en drink na de behandeling nog eens extra water om verloren liquids aan te vullen. Hiermee kun je langer van de voordelen van infraroodtherapie genieten en het voorkomt uitdroging.

Draag geschikte kleding

Bij infraroodtherapie worden hoge temperaturen gebruikt om het lichaam te verwarmen, zodat de behandeling effect heeft. Het dragen van geschikte kleding is cruciaal voor het gewenste resultaat van de behandeling. Losse en comfortabele kleding, bijvoorbeeld van katoen, is de beste keuze. Ook is het belangrijk om voor de behandeling sieraden, cosmetica en parfums te verwijderen, omdat deze de infrarode straling kunnen weerkaatsen of absorberen.

Geef het tijd

Net als bij veel andere gezondheidsbehandelingen, vereist infraroodtherapie tijd en geduld. Het is belangrijk om consistent te zijn in de toepassing van de behandeling. Over het algemeen wordt infraroodtherapie aangeboden als een reeks sessies. Hou er rekening mee dat het effect van de behandeling niet van de ene op de andere dag merkbaar zal zijn, maar dat het geleidelijk beter zal worden naarmate de sessies vorderen.

Samenvattend

Als je een alternatieve behandeling zoekt voor vervelende gezondheidsproblemen, zoals pijn, stijfheid of ontstekingen, dan kan infraroodtherapie een goede optie zijn. Met deze vijf tips kun je je voorbereiden op de behandeling en een optimaal resultaat behalen. Bij zowel het kiezen van een goede behandeling, het spreken met je arts, het blijven gehydrateerd, het dragen van geschikte kleding, als het geven van tijd, zul je uiteindelijk beter worden. Probeer het en voel het verschil.

Bron: loptimize.nl