watermeloen

Calorieën watermeloen, wat moet je weten?

Voor heel wat mensen die graag gezond willen eten geldt dat ze daarvoor onder meer kijken in de richting van watermeloen. Dit onder meer omdat ze haar naam niet heeft gestolen. Voor watermeloen geldt dan ook dat ze zomaar even voor 95 procent bestaat uit… water. Dit zorgt ervoor dat je door het eten van watermeloenen meteen een belangrijk deel van de vereiste hoeveelheid water binnen krijgt. Dat is echter niet alles. Daarnaast hebben verschillende onderzoeken namelijk ook aangetoond dat watermeloen ongelofelijk gezond is. Wil je hier graag meer over ontdekken en te weten komen over hoeveel calorieën watermeloen beschikt? Lees dan vooral snel verder!

Hoeveel calorieën zitten er in watermeloenen?

Voor veel mensen is het van belang om te weten over hoeveel calorieën watermeloen nu precies beschikt. Wanneer we dit in detail gaan bekijken kunnen we vaststellen dat er sprake is van 108 kilocalorieën in één schijf watermeloen van 300 gram. Verder spreekt het voor zich dat er in watermeloen ook nog verschillende andere bestanddelen zijn terug te vinden. Denk hierbij aan:

 • Koolhydraten; 
 • Vezels; 
 • Eiwit; 
 • Zout;

Bovenstaande bestanddelen klinken in eerste instantie mogelijks niet zo gezond, maar er is meer. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook sprake van de aanwezigheid van onder meer: 

 • IJzer; 
 • Vezels; 
 • Kalium; 
 • Vitamine C; 
 • Lycopeen;

Eveneens niet onbelangrijk om te weten is de aanwezigheid van bètacaroteen. Hiervoor geldt dat ze kan worden bestempeld als een antioxidant. Deze biedt een bescherming van de lichaamscellen tegen allerhande invloeden die over een schadelijk karakter kunnen beschikken. Daarnaast is het ook nog eens zo dat bekend is van bètacaroteen dat ze kan worden omgezet in vitamine A. Voor deze vitamine geldt dan weer dat ze over een gunstige invloed beschikt op niet alleen onze ogen, maar ook ons haar en onze huid.

Door het lage aantal calorieën watermeloen goed voor de lijn

De beperkte hoeveelheid calorieën watermeloen zorgen ervoor dat ze kan worden bestempeld als goed voor de lijn. Het aantal calorieën bedraagt dan ook amper 37 per 100 gram. Bovendien geldt voor watermeloenen dat ze erom bekend staan vochtafdrijvend te werken. Je krijgt er bovendien ook nog eens een vol gevoel van. Zo kan je echt rekenen op heel wat interessante voordelen die zijn verbonden aan watermeloenen voor wat je lijn betreft. Dit zorgt ervoor dat ze dan ook zonder ook maar enig probleem kan worden verwerkt in zo goed als eender welk dieet.

Andere gezondheidsvoordelen die zijn verbonden aan watermeloen

Niet alleen het beperkte aantal calorieën watermeloen is een voordeel waar je op kan rekenen. Wat namelijk bovendien ook te denken van de andere gezondheidsvoordelen die eraan verbonden zijn? Wat dit betreft kan je in de praktijk onder meer denken aan de volgende voordelen:

 • Watermeloen bevat lycopeen wat bekend staat als een krachtige antioxidant; 
 • Watermeloen staat er om bekend een positieve invloed te hebben op de bloeddruk;

Meer dan waarschijnlijk zal je tot de conclusie komen dat de voordelen zoals aangehaald op deze pagina ook voor jou een niet onbelangrijke meerwaarde kunnen betekenen. Regelmatig een watermeloen eten of ze integreren in je voedingsschema is dan ook zeker en vast iets wat je kan overwegen.

Klik hier voor meer informatie!